Solliciteren als verpleegkundige: zo maak je een onvergetelijke indruk

Ben je net afgestudeerd als verpleegkundige en op zoek naar een baan? Dan wil je natuurlijk een goede indruk maken bij je potentiële werkgever. Maar hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek als verpleegkundige? En waar moet je op letten als je aan de slag gaat in je nieuwe functie? In deze blog geven wij je een aantal tips om je te helpen bij je sollicitatie en je carrière als verpleegkundige.

Tip 1: Bereid je goed voor en onderzoek de organisatie

Voordat je solliciteert, is het belangrijk dat je je goed informeert over ziekenhuis, de zorginstelling of de afdeling waar je wilt solliciteren. Begrijp hun missie, visie en kernwaarden. Door je in te lezen op hun website en sociale media of andere kanalen laat je zien dat je interesse en motivatie hebt voor de functie en organisatie. Bovendien kan je zo beter inspelen op de vragen die je gesteld worden tijdens het gesprek.

Tip 2:  Stel jezelf voor met een sterke CV en een overtuigende motivatiebrief

Je cv en je motivatiebrief zijn je visitekaartjes. Ze moeten de aandacht trekken van de recruiter en hem of haar overtuigen om je uit te nodigen voor een gesprek. Zorg dus voor dat ze verzorgd, professioneel,  duidelijk en relevant zijn. Personaliseer je brief en vermijd standaardbrieven. Leg daarin uit waarom je juist bij deze zorginstelling wilt werken en wat je aantrekt in de verpleegkunde. Wees daarom voorbereid om tijdens het sollicitatiegesprek dieper in te gaan op je opleiding, stages en eventuele relevante werkervaringen.

Tip 3: Bereid je voor op het sollicitatiegesprek

Tijdens het sollicitatiegesprek kunnen er vragen komen over je ervaring en je motivatie. Oefen veelvoorkomende vragen in. Een klassieke openingsvraag is: “Vertel eens iets meer over jezelf.” Gebruik je CV als leidraad en zorg voor een samenhangend verhaal. Bereid je ook voor op vragen over je sterke punten, zwakke punten en hoe je omgaat met stressvolle situatie. Wees vooral authentiek en laat je passie voor de verpleegkunde zien.

Tip 5: Stel zelf ook vragen

Dit toont je interesse en betrokkenheid aan, en geeft je de kans om meer te weten te komen over de zorginstelling of bedrijf en de functie. Je kunt vragen stellen over de werksfeer, de verwachtingen, de doorgroeimogelijkheden of de opleidingsmogelijkheden.
 

Tip 5: Vergeet de follow-up niet 

Stuur een bedankmail: Na het gesprek kun je een korte e-mail sturen om je waardering te tonen en je interesse te benadrukken.

En nu aan de slag 

Met bovenstaande tips kan je jezelf onderscheiden van andere kandidaten. Nu is het tijd om aan de slag te gaan. Als je meer wilt weten over de verpleegkundige vacatures die bij jou passen, neem dan een kijkje bij onze openstaande jobs. Daar vind je een ruim aanbod van verpleegkundige jobs in verschillende zorginstellingen en regio’s. Je kunt je CV uploaden en je inschrijven voor onze job alerts, zodat je geen enkele kans mist. Wacht niet langer en start vandaag nog je zoektocht naar je droomjob als verpleegkundige!

Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp

Laatste blogs